top of page
Toimivat vinkkimme varainhankintaan!

Vinkkejä varainhankintaan

 

Moni urheiluseura painii aika-ajoin rahanpuutteeseen liittyvien kysymysten kanssa, kun kisamatkalle pitäisi lähteä, yöpyminen järjestää ja seuran välineistöäkin olisi hyvä joskus päivittää. Kausi- ja jäsenmaksujen nostaminen voi olla vaikea päätös ja viedä harrastusmahdollisuuksia osalta jäsenistä.

Olemme koonneet tähän muutaman vinkin varainhankintaan, joilla piristää seuran kassavirtaa.

1.      Varaa aikaa ja suunnittele kunnolla

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Istukaa siis porukalla alas ja tehkää kunnollinen suunnitelma ja realistinen aikataulu varainhankinnalle. On hyvä pohtia, kuinka paljon haluatte kerätä varoja ja mihin käyttötarkoitukseen tuotot käytetään.

2.      Valitse teille sopivin varainhankintatuote

Hyvään suunnitelmaan sisältyy aikataulun lisäksi myös vastuutus ja oikean varainhankintatuotteen valinta. Kun seuratoimijoiden roolit varainhankinnassa ovat selvät, kaikki sujuu kuten pitääkin.
Varainhankintamaailma on monimuotoisuudessaan oikea aarreaitta, ja myytäviä tuotteita löytyykin jokaiseen makuun. Varainhankintatuotteiden ominaisuuksia tarkastelemalla huomaa nopeasti, mitkä tuotteet palvelevat omaa varainkeruuta parhaiten. Käytettävissänne on mm. Joulukalenteri -arpa, joka on perustettu varta vasten urheilevan Suomen varainhankinnan välineeksi. Joulukalenteri -arpoja tilaamalla ja myymällä voit tienata 5  €/arpa täysin verottomana.

Lue lisää Joulukalenteri-arvasta tästä >>

3.      Järjestä tapahtumia, näytöksiä ja turnauksia

Järjestääkö seuranne vuosittain erilaisia tapahtumia, otteluita tai turnauksia? Entä onko teillä kenties juhlavuosi, jota haluatte juhlistaa hienolla juhlagaalalla? Kaikenlaiset maksulliset tapahtumat, kuten näytökset tai kilpailut, kerryttävät lipunmyyntituloja, jotka voi käyttää seuratoimintaan. Lipunmyynnin voi järjestää verkossa, jolloin voi myydä myös ennakkolippuja.

Lue lisää Evention lipunmyyntiratkaisuista tästä >>.

4.      Tehkää varainhankinnasta traditio

Tekemällä varainhankinnasta tradition, varmistat tuloja myös seuraavalle vuodelle. Sanan kiiriessä puskaradioihin, varainhankinta helpottuu vuosi vuodelta, kun sitä osataan vuosittain jo odottaa.

 

Toisto ja sinnikkyys lisäävät siis tunnettuutta.

bottom of page